Vibha Therapie | Zwolle

06 10710687 vibha@home.nl

Mindfulness

 
 

MindfulnessWat:

Mindfulness “training”

Mindfulness is een techniek om te focussen, afkomstig uit het Boeddhisme. Door je te focussen verhoog je jouw bewustzijn. Hierdoor word je je ook meer bewust van alle gedachten, lichamelijke gevoelens, emoties en je gedrag waardoor je steeds meer in het Hier en Nu komt.

Door te focussen op jezelf, op de binnenwereld, wordt er contact gelegd met allerlei blokkades die in de loop van het leven zijn weggestopt.

Blokkades zijn energie ophopingen die niet meer stromen. Door innerlijk kind- werk, worden deze blokkades weer in beweging gezet waardoor de energie weer door kan stromen.

 

Voor wie:

In deze drukke maatschappij ga je bijna automatisch mee met alle eisen die aan ons worden gesteld. De werkdruk wordt alsmaar hoger en we moeten bijna 24 uur per dag beschikbaar zijn door alle technieken als mobiele en sociale media. Dit gaat altijd ten kostte van onze eigen energievoorraad.

Uiteindelijk raken we uitgeput en als we pech hebben gaat dit samen met allerlei lichamelijke klachten. Het dagelijkse leven brengt vaak frustratie, verwarring, irritaties en tegenslagen met zich mee. Angst voor pijn, eenzaamheid, mislukking en een verlangen naar dat, wat er niet is.

Mindfulness geeft je de mogelijkheid om intenser en bewuster te kunnen leven. Deze positieve verandering zal je leven meer rust en kwaliteit geven.


Resultaat:

Mindfulness ZwolleTijdens de individuele mindfulness “training” help ik je om met jouw aandacht van buiten naar binnen te gaan. Zo krijg je meer zicht op waar je jou energie aan geeft en hoeveel er van die energie weg lekt. Door te focussen op jezelf komt er rust in je lichaam, je hele lichamelijke, neurologische, hormonale systeem en in jouw hoofd.

Ook het hormonenstelsel komt tot rust doordat de stress afneemt. De bijnieren gaan dan weer op een normale manier  functioneren met als gevolg dat de moeheid afneemt. Het zelfvertrouwen neemt toe en door innerlijk kind- werk worden blokkades opgeruimd en ben je minder snel emotioneel van slag.

Door helemaal in het Hier en Nu te zijn leer je vanzelf om de wereld om je heen te observeren zonder oordeel.
 
De hogere mate van bewustwording stelt je in staat, om ook bewustere keuzes te maken en je grenzen beter te kunnen stellen.

error: Content is protected !!